Carrefours in Oudergem, Berchem en Evere blijven dicht

© SAH/BRUZZ
| Een rij aan winkelkarren blokkeert de deuren van de Carrefour-hypermarkt in Sint-Agatha-Berchem (archiefbeeld).
Updated: 11-05-2018 - 10:29

Door een stakingsactie blijven de hypermarktwinkels van Carrefour in Oudergem, Sint-Agatha-Berchem en Evere vrijdag dicht. Ook in de hypermarkten van Kraainem en Drogenbos kan je niet terecht voor weekendinkopen. Dat bevestigde de woordvoerder van de warenhuisketen aan BRUZZ. De Markets van de Mestdagh-groep zijn wel opnieuw allemaal open.

De stakingsactie is een gevolg van de herstructurering die begin dit jaar was aangekondigd door de Franse retailer. Meer dan 1.200 werknemers in België verliezen daardoor hun job.

Woensdag ging door een spontane actie de hypermarkt in Evere dicht, vrijdag komen daar twee Brusselse winkels bij. In het hele land blijven vrijdag zeventien Carrefour-hypermarkten gesloten.

Volgens de vakbonden is het personeel ontevreden over de manier waarop het sociaal overleg verloopt. Zo zou het allemaal te traag gaan en wordt er bij de onderhandelingen geen vooruitgang geboekt.

Carrefour is 'verrast'

"We zijn heel verrast door deze actie. Het is onze intentie altijd geweest om zo snel mogelijk tot een akkoord te komen", weerlegt Carrefour-woordvoerder Baptiste van Outryve de woorden van de vakbond. "We kregen van de vakbonden achthonderd vragen waarop we schriftelijk moeten antwoorden."

"We kregen vier maal de vraag de nieuwe werkorganisatie voor te stellen, dan loop het overleg automatisch vertraging op. Maar de agenda is samen met de sociale partners opgesteld en daar heeft Carrefour zich wel altijd aan gehouden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?