CEO Axel Miller weg bij autoverdeler D'Ieteren

© Photo News
| Axel Miller was zes jaar aan de slag bij D'Ieteren.

Topman Axel Miller vertrekt bij D'Ieteren. Miller stond bijna zes jaar aan het hoofd van de Brusselse groep die vooral bekend staat als verdeler van Volkswagens. "We hebben een andere visie op de toekomst en op leiderschapsstijl."

Miller (54) legt al zijn functies bij D'Ieteren en zijn dochterondernemingen neer. De Belgische CEO stapt ook uit de raad van bestuur. Axel Miller werd in mei 2010 bestuurder bij D'Ieteren, in ons land de invoerder van de Volkswagens.

Geen echt grote overnames

Drie jaar later, in mei 2013, werd de advocaat onverwacht benoemd tot CEO en gedelegeerd bestuurder. Jean-Pierre Bizet moest ondanks een succesvolle periode voor Miller wijken, en dat deed hier en daar de wenkbrauwen fronzen. Miller kon geen echt grote overname realiseren en trok de twijfelaars nooit echt over de streep.

"D'Ieteren en Axel Miller zijn tot de vaststelling gekomen dat hun visies op de toekomstige ontwikkelingen van de groep en de leiderschapsstijl niet langer samenvallen", klinkt het in een persbericht. "Om deze redenen hebben ze besloten om hun samenwerking niet voort te zetten." D'Ieteren gaat op zoek naar een nieuwe CEO.

Notitieboekjes

Tussen 2006 en 2008 was Miller CEO van de inmiddels ontmantelde Frans-Belgische financiële groep Dexia. Daarna was hij aan de slag bij beurshuis Petercam, waar hij voorzitter van het directiecomité was.

Behalve invoerder en verdeler van auto's van de groep Volkswagen is D'Ieteren ook actief met Belron, wereldleider in herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De beursgenoteerde groep is ook eigenaar van Moleskine, bekend van de notitieboekjes. Die deal kon Miller wel beklinken, ook de overname van garages Bruynseels gebeurden onder Millers bewind.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?