Honderdtal werknemers verliest baan bij D'Ieteren

dieteren.png
De D'Ieterenvestiging in Elsene.
De D'Ieterenvestiging in Elsene.

Vakbonden en directie bij autogroep D'Ieteren hebben een sociaal akkoord bereikt over de sluiting van de sites in Drogenbos en Elsene. Een honderdtal werknemers verliest daarbij hun baan. De sluiting is voorzien tegen 31 december, zegt een vertegenwoordiger van de christelijke vakbond.

"We zijn tot een akkoord gekomen, maar dat betekent niet dat we het vertrek van een honderdtal werknemers niet betreuren," verklaarde CNE-vakbondsafgevaardigde Corine Martin woensdag. Ze wijst erop dat D'Ieteren een bedrijf is dat floreert. Maar volgens de directie waren de twee betrokken sites niet meer rendabel.

In juni werden er onderhandelingen opgestart bij D'Ieteren om de loon- en arbeidsvoorwaarden bij alle garages van de groep terug te schroeven, in lijn met de rest van de markt, luidde het toen. Daartegen werd gestaakt. Het conflict mondde uit in een referendum in september waarbij driekwart van de werknemers van de D'Ieteren Centers het voorstel van de directie afwees.

Die afwijzing deed de directie beslissen om de twee sites, in Elsene en Drogenbos, definitief te sluiten. Het gaat om de garage D'Ieteren Center Mail in Elsene en het koetswerkbedrijf Wondercar in Drogenbos.

In de andere D'Ieteren Centers in Zaventem en Anderlecht werken nog zo'n 280 mensen. Deze garages zijn verantwoordelijk voor de verkoop en diensten na verkoop voor de merken Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Bentley en Lamborghini. In 2020 vielen bij een transformatieplan van D'Ieteren Auto al eens 123 ontslagen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?