Colruyt investeert in Brusselse krekelreep

© Birgit Sterckx
| Kriket-repen

Colruyt Group wordt minderheidsaandeelhouder van Krekelrepenbedrijf Kriket. Samen willen ze nieuwe producten ontwikkelen op basis van krekels. Het bedrijf, dat voorlopig vooral bezig was met het ontwikkelen van energierepen, wil op die manier de afzetmarkt vergroten.

Momenteel werkt Kriket naast repen momenteel al aan ontbijtgranen op basis van krekelmeel. Colruyt Group wil samen met het bedrijf nog meer nieuwe krekelproducten ontwikkelen.

In Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië zijn al krekelrepen van Kriket te vinden. Dankzij een aanpassing van de Europese Novel Food-wetgeving over voeding op basis van insecten zal de afzetmarkt van Kriket binnenkort vergroten van een tiental EU-landen naar heel Europa.

"Onze investering in Kriket getuigt van het vertrouwen dat wij hebben in de alternatieve eiwittensector in brede zin. Deze investering past in ons duurzaam denken en we kijken er naar uit kennis en ervaringen uit te wisselen”, zegt Jef Colruyt, CEO van Colruyt Group.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?