Coolblue plant winkel in Brussel

© Google
| Coolblue heeft al een winkel in Sint-Stevens-Woluwe, op vijftig meter van het Brussels Gewest.

Webwinkel Coolblue gaat dit jaar sterk inzetten op groei in Franstalig België. Dat zegt het Nederlandse bedrijf donderdag bij de publicatie van zijn jaarresultaten. Het wil onder meer een eerste fysieke winkel openen in Brussel, zegt topman Pieter Zwart.

Coolblue heeft vorig jaar 1,35 miljard euro omzet geboekt. Dat is 13,4 procent meer dan in 2017. Niet alleen de omzet blijft stijgen. De ebitda (winst voor belastingen, intresten, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg met 23,7 procent tot 27,1 miljoen euro. De nettowinst steeg met een derde tot 12,1 miljoen euro.

In België levert Coolblue vanuit een gigantisch distributiecentrum in Tilburg, maar het bedrijf heeft ook fysieke winkels en een kantoor in ons land. Sinds november bezorgt de webwinkel in België zelf pakjes met de fiets. In Antwerpen zou al 60 procent van de bestellingen op die manier geleverd worden.

Coolblue draaide in België 347 miljoen omzet, tegen 1 miljard in Nederland. Het bedrijf wil zijn omzet blijven verhogen en kijkt daarvoor in de richting van Wallonië. Er bestaat al sinds 2017 een Franstalige Coolblue-website en dit jaar ziet het bedrijf Wallonië als een "driver" voor omzetgroei.

Winkel in Brussel

In Antwerpen, Lochristi en Zaventem heeft de webwinkel al bakstenen winkels, waar klanten onder meer terecht kunnen voor advies, dienst na verkoop of om hun bestelling op te halen. Dit jaar zullen er nog vijf winkels bijkomen in Nederland en België, luidt het.

Een daarvan komt er al zeker in Brussel, bevestigt de CEO van het bedrijf. Ook in Wallonië wil Coolblue verder groeien, maar of ook daar een winkel komt, wil het bedrijf voorlopig niet bevestigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?