De Croo: 'Dienstverlening Post moet gegarandeerd blijven'

© PhotoNews

Nadat BPost-baas Koen Van Gerven had gezegd dat hij aan de postzegeltarieven wil morrelen, roept bevoegd minister Alexander De Croo (Open VLD) hem op het matje. De twee mannen gaan een gesprek voeren over de dienstverlening bij het postbedrijf.

BPost verkeert in ruig vaarwater. Het aandeel van het postbedrijf wankelt, het personeel mort en de CEO ligt de voorbije dagen onder vuur. Een interview in de zakenkrant De Tijd, waarin postbaas Van Gerven de postzegeltarieven flexibeler wil maken, doet nu ook de wenkbrauwen fronsen bij minister Alexander De Croo (Open VLD)

Hij zegt nu dat de dienstverlening van het bedrijf gegarandeerd moet blijven. Van Gerven had namelijk geopperd om, naar Deens voorbeeld, de dagelijkse postverdeling voor iedereen te laten varen. Enkel wie meer betaalt, zou nog dagelijks brieven krijgen. Over de dienstverlening gaan de twee heren nu een gesprek voeren.

De Croo maant de postbaas ook aan om beter te overleggen het het personeel over de werkdruk. De bonden luidden al langer de alarmbel over de werkomstandigheden. Eind april dreigden de bonden nog met een staking, die uiteindelijk uitmondde in een actie in postsorteercentrum Brussel X.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?