Deliveroo breidt uit naar de Brusselse rand

© Saskia Vanderstichele
| De maaltijdkoeriers van Deliveroo fietsen binnenkort ook buiten de stadsrand.

Deliveroo breidt fors uit in België en wordt actief in 23 nieuwe gemeenten, waaronder Zaventem, Grimbergen, Diegem, Vilvoorde en Sint-Pieters-Leeuw. Dat schrijft De Tijd.

De maaltijdleverancier was al actief in elf steden. Nu komen daar 23 gemeenten bij. De nieuwe Vlaamse gemeenten zijn Knokke, Blankenberge, De Haan, Brasschaat, Lier, Beveren, Zaventem, Grimbergen, Diegem, Vilvoorde en Sint-Pieters-Leeuw.

In grote steden als Brussel en Antwerpen doet Deliveroo een beroep op freelancekoeriers, die maaltijden van restaurants naar mensen thuis brengen. In de nieuwe, kleinere steden moeten restaurants zelf de levering verzorgen. Al 285 Belgische restaurants werken op die manier samen met Deliveroo. Het hoopt dat aantal tegen eind dit jaar op te drijven naar 500.

Concurrentie

Met het 'marktplaatsmodel' gaat Deliveroo de concurrentie aan met het Nederlandse Takeaway.com, al jaren actief in kleinere gemeenten. Ook daar kunnen restaurants hun maaltijden alleen adverteren op de platformen van het e-commercebedrijf. Ze moeten zelf voor koeriers instaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?