Deze ketens sluiten op eigen houtje

De vestiging van Fnac in de Gulden Vliesgalerij
Updated: 18-03-2020 - 12:59

Verschillende winkels hebben op eigen houtje besloten om de deuren helemaal te sluiten. Niet-essentiële winkels moeten sinds woensdagmiddag sowieso dicht, maar ook ketens die wel open mogen blijven, willen geen risico's nemen. Een overzicht.

Fast food

Hamburgertenten Quick, McDonals en Burger King gaan vanaf woensdag volledig dicht. Ook de afhaal via de drive in en de thuisbezorging zetten de ketens tot nader order tijdelijk stop.

Domino’s Pizza blijft wel open voor thuisbezorging en afhaal.

MediaMarkt, Krëfel, Fnac

"Gezien de ontwikkelingen van de Covid-19 epidemie hebben we besloten al onze winkels tot nader order te sluiten om zo de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan", klinkt het unaniem bij de verschillende winkelketens.

Klanten kunnen wel nog online kopen.

Ikea

De Zweedse meubelfabrikant doet zijn deuren dicht. Dinsdag kon je er wel nog binnen, maar omdat heel wat personeel besliset niet op te dagen zwichtte ook Ikea. De webwinkel van het woonwarenhuis blijft wel gewoon open. Voor de bezorgers en monteurs van meubelen en de installateurs van keukens en badkamers zijn extra maatregelen genomen.

Decathlon

Sportwinkelketen Decathlon sluit eveneens alle winkels vanwege het nieuwe coronavirus. "Voor de gezondheid van onze medewerkers en klanten hebben we beslist om te sluiten", aldus woordvoerder Thomas Lejeune. "We willen niet dat het virus zich zou kunnen verspreiden via onze winkels."

De maatregel geldt tot 3 april. Klanten kunnen wel nog steeds online bestellen bij Decathlon.

JBC

Kledingketen JBC nam maandag een gelijkaardige beslissing, en dat minstens tot en met 3 april. Dat kondigde de kledingketen aan op Facebook.

Volgens JBC was dit “de enige juiste beslissing”. “We hechten veel belang aan de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers, klanten en hun gezinnen. Zeker in deze uitzonderlijke situatie”, klinkt het. Klanten die hun bestelling in de winkel hebben laten leveren, krijgen die gratis thuis toegestuurd. Online winkelen blijft mogelijk, zegt een woordvoerster.

De JBC-winkels worden uitgebaat door zelfstandige geranten. Zij zullen voor hun personeel tijdelijke werkloosheid aanvragen. “We gaan onze medewerkers maximaal ondersteunen”, aldus de woordvoerster.

Ici Paris XL

Parfumerie Ici Paris XL gaat eveneens op slot, meldt de keten op hun website. “Vanaf vandaag sluiten wij alle ICI PARIS XL-parfumerieën. Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus lijkt ons dit de enige juiste beslissing. De veiligheid van onze klanten en ons winkelpersoneel staat voor ons voorop. Uiteraard blijft de e-shop wel open en we bezorgen al je bestellingen gewoon bij je thuis. Dankjewel voor je begrip!”

Exki

Ook de gezonde fastfoodketen Exki besloot alvast de deuren dicht te houden. "Om het personeel zo goed mogelijk te beschermen," klonk het in een persbericht.

Proximus

Proximus nam eerder al de beslissing om een honderdtal eigen verkooppunten “tot nader order” dicht te houden. Proximus zal ook zijn medewerkers enkel nog naar klanten sturen voor herstellingen en dringende activaties. Klanten die door die maatregel worden getroffen, zullen op de hoogte worden gebracht. De klantendienst blijft beschikbaar via de website, chat en de callcenters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?