Directie Mestdagh praat maandag met vakbonden

© LV

De directie van de groep Mestdagh, waar al een tijdje sociale onrust heerst, organiseert maandag een verzoeningsvergadering met de vakbonden. Dat heeft de directie van het supermarktbedrijf zondag aangekondigd.

In mei kondigde het bedrijf de intentie tot een herstructurering aan. Daarbij zijn 450 banen bedreigd. Sindsdien ontmoetten de vakbonden en de directie elkaar meermaals. Een ontmoeting die zaterdag na meer dan tien uur van gesprekken kort na middernacht afliep, leverde voor de vakbonden onvoldoende resultaten op.

De bonden kondigden aan dat de stakingen volgende week donderdag, vrijdag en zaterdag worden voortgezet. De directie heeft zondag een sociaal bemiddelaar aangesteld en die organiseert komende maandag alvast een verzoeningsvergadering.

"Ons engagement is duidelijk: we willen geen enkele winkel sluiten en zijn niet uit op naakte ontslagen", zegt topman Guillaume Beuscart. "Het is dringend tijd dat we een akkoord vinden, vooral voor een duurzame toekomst voor het bedrijf en het personeel." Meer dan een twintigtal winkels van de groep Mestdagh bleef zaterdag dicht door een staking, waarvan drie in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?