| Een presentatie over de Oekraïense interface in de Brusselse taalapplicatie Brulingua.

Een op de zeven werkzoekende Oekraïense vluchtelingen vindt job in Brussel

© Belga
21/12/2022

Van alle Oekraïense vluchtelingen die zich hebben ingeschreven bij de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris heeft een op de zeven een job gevonden. Dat maakt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) woensdag bekend in een persbericht.

Eind november telde Actiris 2.238 Oekraïense vluchtelingen die begeleiding wilden bij hun zoektocht naar werk. In acht op de tien gevallen waren het vrouwen die zich inschreven. Minister Clerfayt meldt nu dat sinds het begin van de crisis één op de zeven een job heeft.

De meesten van deze mensen vonden werk in de schoonmaak-, uitzend-, horeca- of verkoopsector. "Integratie verloopt ook via tewerkstelling. Daarom doen we er in het Brussels Gewest alles aan om de Oekraïense vluchtelingen zo goed mogelijk te ondersteunen. Sinds hun komst hebben we een strategie voor begeleiding ingevoerd om onze arbeidsbemiddelingsdienst toegankelijk te maken in het Oekraïens", zegt minister Clerfayt.

Een op de vijf van de Oekraïense werkzoekenden volgde via Actiris een opleiding, voornamelijk om de taalvaardigheid te verbeteren. Brulingua, het platform van Actiris om talen te leren, beschikt nu over een interface in het Oekraïens, er werden meer dan 800 taalcheques uitgedeeld. Het Beroepenpunt van Actiris voorziet ook tewerkstellingsconsulenten die de Oekraïense taal spreken

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , werk , oekraïners

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni