De Margaretasquare ligt in het verlengde van de Ambiorixsquare

| De Margarethasquare ligt in het verlengde van de Ambiorixsquare in de Europese wijk.

Vanaf april wordt een nieuwe markt georganiseerd in de Europese wijk. Vlakbij de Ambiorixsquare moet een wekelijkse avondmarkt rond lokale landbouw, bio-voeding en zero waste wat meer mensen naar de wijk lokken.

De nieuwe markt komt er op uitdrukkelijke vraag van bewoners en handelaars, zegt schepen van Handel Fabian Maingain (Défi). “Er zijn door de jaren heen heel wat markten verdwenen in de Europese wijk. Zowel bewoners als handelaars hebben daarom gevraagd om een nieuwe markt te organiseren. De bedoeling was eigenlijk om daar vorig jaar al mee van start te gaan, maar corona stak daar een stokje voor.”

De vraag bleef echter komen van drie handelsorganisaties uit de buurt, en dus werd het plan opnieuw opgevist. Uit het overleg met de schepen en de buurt kwam het idee van een markt die elke week tussen 11 en 19 uur plaatsvindt. Die zal te vinden zijn op de Margaretasquare, in het verlengde van het Ambiorixsquare. De markt zou helemaal in het teken staan van lokaal geproduceerde en biologische voeding, zoveel mogelijk afvalvrij werken en mikken op een afterwork-sfeertje.

De stad hoopt van start te kunnen gaan in april met een tiental kramen. “Al zal dat natuurlijk afhangen van de marktkramers die zich aanbieden voor een plaats.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , avondmarkt , Margaretasquare , Europese wijk , markt , Ambiorixsquare

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni