| Denis Knoops wordt de nieuwe voorzitter van finance.brussels

Ex-CEO Delhaize wordt nieuwe voorzitter finance.brussels

SG
© BRUZZ
07/03/2020

Finance.brussels heeft een nieuwe voorzitter. Denis Knoops is volgens Défi-voorzitter François De Smet de ideale opvolger voor Pierre Hermant. “Hij kent de modus operandi van zowel multinationals als kmo’s.” Dat weet L'Echo.

De eerste ontmoeting tussen Denis Knoops en François De Smet is recent, eigenlijk slechts een paar weken oud. "We konden het meteen goed met elkaar vinden en we dachten: waarom niet," zegt de voormalige baas van Delhaize die nu de raad van bestuur zal voorzitten van finance.brussels, op initiatief van Défi.

Sinds Knoops' gedwongen vertrek uit Delhaize in 2017, investeerde hij in een groot aantal kmo's. “Dat maakt hem daarom een logische keuze,” zegt De Smet. “Mensen die big business beter kennen dan ik, er zijn er genoeg. Mensen die kmo’s beter kennen dan ik, ook. Maar mensen die beide kennen zijn zeldzaam.”

Finance&invest.brussels (vroeger de Gewestelijke Inversteringsmaatschappij Brussel) is een Brussels overheidsorgaan dat financiering voor Brusselse kmo's die ‘meerwaarde genereren’ mogelijk maakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , finance.brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni