Open selectieprocedure voor opvolging Vanraes bij Finance.brussels

© Open VLD
| Brussel Kiest 2018 Brussel-Stad Open VLD Jean-Luc Vanraes plaats 7

De regering heeft donderdag beslist over de selectieprocedure voor de opvolger van Jean-Luc Vanraes, de onderdirecteur van Finance&Invest.brussels. Zijn opvolger zal aangeduid worden na een open selectieprocedure. Dat bevestigt de woordvoerder van minister van Economische Transitie, Barbara Trachte, aan BRUZZ.

Het contract van Vanraes loopt af op 25 november. Over zijn opvolging raakten voogdijministers Sven Gatz (Financiën, Open VLD) en Barbara Trachte (Economische Transitie, Ecolo) het niet eens, maar donderdag hakte de regering de knoop door.

"Voor de vervanging van meneer Vanraes zal er een open selectieprocedure gelanceerd worden", zegt Nicolas Roelens, woordvoerder van Trachte, aan BRUZZ. "Het wordt een procedure die gelijkaardig is aan die voor de aanstelling van Pierre Hermant, de directeur van Finance&Invest." Die aanstelling gebeurde toen onder leiding van headhunterbureau Robert Half.

Vanraes kan opnieuw solliciteren

Vanraes gaf woensdag al aan dat hij zichzelf graag wil opvolgen. "Wettelijk gezien houdt niets hem tegen om te solliciteren", aldus Roelens. "Als hij de beste kandidaat blijkt te zijn, kan hij dus opnieuw onderdirecteur worden."

Donderdagnamiddag was Vanraes nog niet op de hoogte van de beslissing van de regering. "Ik heb altijd al gezegd dat ik kandidaat ben", zei hij nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?