Pierre Hermant, de nieuwe topman van Finance.Brussels.

Pierre Hermant is de nieuwe baas van de gewestelijke inversteringsmaatschappij Brussel (GIMB). De vroegere topman van het Autosalon volgt Serge Vilain op vanaf 1 augustus. Van de vier directeurs zijn hij en Jean-Luc Vanraes (Open VLD) de twee overgebleven directeurs. De halvering was een maatregel van Gosuin (Défi) nadat aan het licht kwam dat de vier directeurs samen een miljoen euro verdienden.

De 40-jarige Hermant is geen onbekende in het Brusselse ondernemersmilieu. Hij was eerder al de grote baas van autofederatie Febiac en van Brussels Expo. Vandaag zit hij al in de de raad van bestuur van ondernemersorganisatie Beci.

Hermant kreeg de topfunctie toegewezen na een intensieve selectieprocedure, verzekert minister van Economie Didier Gosuin (Défi), dit onder leiding van headhunterbureau Robert Half.

Pierre Hermant moet op 9 juli 2018 nog door de raad van bestuur van de GIMB worden benoemd. Hij treedt op 1 augustus 2018 in dienst.

Twee directeurs over

De aanstelling van Hermant past in een grotere hervorming en besparing, waarmee men ook van vier naar twee directeurs ging. Die kwam er ongeveer tegelijk met het bericht dat de vier directeurs samen jaarlijks één miljoen euro verdienden. De Nederlandstalige Jean-Luc Vanraes (Open VLD) is de andere overgebleven directeur.

De andere directeurs waren Eddy Van Gelder en Etienne Noel (MR). De eerste ging met pensioen, de tweede is geen directeur meer. Hij heeft een andere functie binnen het bedrijf gekregen. Zijn loon, waarover discussie was, blijft behouden. "Besparen op zijn loon kan niet", zegt Jean-Luc Vanraes aan BRUZZ. "Etienne Noel heeft een arbeidscontract, en die voorwaarden moeten wettelijk gerespecteerd worden."

Noel is dan wel geen lid van het directiecomité meer, hij mag er wel nog zetelen, maar dan wel met raadgevende stem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , gimb

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni