| Pierre Heirmant, de CEO van Finance.brussels

Topman Finance&invest.brussels krijgt flinke loonsverhoging

KVDP
© BRUZZ
19/03/2022

Pierre Hermant, de baas van Finance&invest.brussels, zal vanaf nu jaarlijks 232.000 euro bruto verdienen. Hij krijgt zo een loonsverhoging van vijftien procent.

Dat schrijft Le Soir. Hermant staat sinds 2018 aan het hoofd van het gewestelijke investeringsvehikel Finance&invest.brussels, de voormalige GIMB, en leidde voordien onder meer het Autosalon. Volgens de Franstalige krant wordt zijn werk binnen de investeringsmaatschappij gewaardeerd en kan hij daarom op een loonsverhoging rekenen.

In plaats van 198.000 euro zal Hermant voortaan 232.000 euro bruto per jaar verdienen. "Hij verdient het. Hij is de beste manager van het land", zegt een van de bestuurders van Finance&invest.brussels aan Le Soir.

'Redelijke loonsverhoging'

Finance&invest.brussels maakt geen deel uit van de gewestadministratie, maar is een naamloze vennootschap, waardoor het investeringsvehikel vrij autonoom opereert. Het gewest bezit wel 69 procent van de aandelen, maar de beslissing om het loon van de topman te verhogen komt niet vanuit de Brusselse regering, die deels vertegenwoordigd is in de raad van bestuur.

"Binnen de raad van bestuur hebben de regeringsvertegenwoordigers de loonsverhoging niet tegengehouden. Ze zijn daar ook niet voor bevoegd", zegt Brussels staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) via haar woordvoerder. "De loonsverhoging is redelijk, als we de vergelijking maken met Wallonië, waar minder geld beheerd wordt en sommige CEO's toch heel wat meer verdienen."

De loonsverhoging moet ervoor zorgen dat Hermant langer aan boord blijft. Bij de Waalse tegenhanger van Finance&invest.brussels verdient de CEO tussen 245.000 en 270.000 euro bruto. Hermant zou recent een aanbieding hebben gekregen van een intercommunale uit Waals-Brabant.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni