Hotel Métropole in april 2019: zwanenzang aan de voetgangerszone

| Het gesloten Hotel Métropole leeft opnieuw een beetje op dankzij de heropening van het café.

Hotel Métropole aan het De Brouckèreplein heeft de coronacrisis niet overleefd. Het pand staat te koop, maar drie ex-medewerkers hebben nu wel de handen in elkaar geslagen om het café van het voormalige vijfsterrenhotel opnieuw te openen. “Het is een enorme uitdaging, maar zaterdag waren de tafeltjes op het terras allemaal bezet,” zegt Manuel Rodrigues, een van de initiatiefnemers.

Manuel Rodrigues, de oude restaurantmanager van Hotel Métropole, bekokstoofde enkele maanden geleden samen met twee van zijn ex-collega’s het plan om het café van het voormalige vijfsterrenhotel opnieuw te openen.

Door de werken aan het De Brouckèreplein en de daaropvolgende coronacrisis waren de uitbaters van het hotel in financiële problemen geraakt. Sinds het begin van de uitbraak van de pandemie is de Métropole gesloten en staat het pand te koop.

'Hopelijk wil nieuwe eigenaar huurovereenkomst verlengen'

Maar dankzij Manuel en zijn twee oud-collega’s is er weer licht aan het einde van de tunnel, alvast voor het café. Samen konden zij de huur van het café overnemen. “Het is een enorme uitdaging,” zegt hij daarover op de website van La Capitale.

“Financieel is het een zwaar project, maar de heropening is toch al een succes. Aan het begin van de week was het hier nog rustig, maar zaterdag waren de tafeltjes op het terras allemaal bezet.” Rodrigues hoopt dan ook dat de nieuwe eigenaar de huurovereenkomst in de toekomst zal willen verlengen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni