| Crowdfunding Fietsbieb

Fietsbieb voor opgroeiende kinderen zoekt geld

ADH, CGG
© BRUZZ
02/03/2019

Een fietsbieb die fietsen voor groeiende kinderen uitleent. Dat is het idee van een nieuwe crowdfundingcampagne. Verdeelpunten zouden vanaf mei openen in Laken, Molenbeek en Anderlecht. BRUZZ zocht en vond nog een paar andere opmerkelijke recente crowdfundingsacties.

Brusselse kinderen laten rondrijden op een fiets op maat, dat is de bedoeling van Fietsbieb, die op drie punten moet opengaan.

Veel gezinnen zitten in de armoede en kunnen hun kinderen niet altijd een fiets op maat geven. Fietsbieb wil aan de hand van een jaarabonnement van 20 euro gezinnen de kans geven om een tweedehands deelfiets te verkrijgen, een beetje zoals het principe van gemeenschapsbib Tournevie.

De initiatiefnemers zijn nog op zoek naar 8.000 euro om in mei te kunnen starten met hun eerste verdeelpunt. "Onze crowdfunding is natuurlijk financieel belangrijk voor ons, maar ook op sociaal vlak. Wij geven de mensen die meehelpen namelijk de kans om een jaarabonnement cadeau te doen aan een gezin in armoede," zegt Anton Schuurmans, een van de initiatiefnemers.

KINOGRAPH - Pop-up bioscoop

| KINOGRAPH - Een tijdelijke bioscoop in de kazernes van Elsene.

Pop-upcinema

In de voormalige kazernes van Elsene komt de eerste ‘pop-up’ bioscoop van Brussel. Het initiatief komt van de coöperatie CinéCité. Je kan er films kijken en iets eten en drinken. De bioscoop zal tijdelijk open zijn voor het publiek, van maart 2019 tot eind 2020.

“Een crowdfunding was nodig om het projectie- en geluidssysteem deels mee te financieren. Ook zorgt de actie voor gratis reclame, omdat onze sponsors dit project vaak zullen delen met familie en vrienden,” zegt Thibaut Quirynen van CinéCité.

Museum Abstracte Kunst

Het eerste Belgische Museum voor Abstracte Kunst is een idee van het René Magritte Museum in Jette. De initiatiefnemers zijn voor april nog op zoek naar 15.000 euro om de meesterwerken uit de collectie op de beste manieren in te lijsten en op te hangen in 2019. Wie het museum sponsort kan peter worden van een van de kunstwerken.

“De subsidies die we krijgen van de overheid zijn niet genoeg, dus wilden we geïnteresseerden oproepen om ons te helpen. We hopen ook meer mensen aan te trekken tot kunst," vertelt Laura-Lena Uhlmann, medewerkster van het René Magritte Museum.

Crowdfundingsactie Mary Me

| Crowdfundingsactie voor een nieuw restaurant 'Mary Me' in Elsene.

Restaurant Mary Me

Mary Pop-in, een culinair concept van Eatmosphere gelegen in Elsene, wil dan weer een eigen restaurant openen. “We hebben nu al een community die uit een duizendtal mensen bestaat. We willen hen bij het project betrekken. Via deze crowdfunding hadden wij het ludieke idee hen met ons te laten ‘trouwen’ als zij ons project sponsoren", aldus de oprichter van Mary Pop-in, Steven Desair.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Brussel , Elsene , Jette , Laken , Sint-Jans-Molenbeek , Economie , Crowdfunding

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni