| De moestuin van Atelier Groot Eiland in Molenbeek.

Atelier Groot Eiland, de Brusselse partner van biowinkel The Food Hub, opent een online winkelconcept met enkel lokale, biologische producten. Die leveren ze aan huis met de bakfiets.

The Food Hub had tot voor kort nog twee filialen in Brussel, in Molenbeek en in de Wolvengracht, maar die laatste sloot net voor de coronacrisis de deuren. Nu start de biowinkel dus een webshop om de rest van de Brusselaars te bedienen.

“We leveren aan huis tot binnen de grenzen van het Brussels gewest”, vertelt Tom Dedeurwaarder van Atelier Groot Eiland aan BRUZZ. De producten van zijn moestuin komen op de webshop terecht, net als biologische bieren, wijn, olijfolie en kazen. "De klanten kunnen de producten zelf ophalen in de winkel in Molenbeek, of aan huis laten leveren met de bakfiets. Alle leveringen gebeuren via sociale economie, wat wil zeggen dat we kwetsbare doelgroepen aan het werk helpen met onze projecten", aldus Dedeurwaarder.

De webshop opende al eind juni, maar The Food Hub plant nog verdere promotie om het concept in de kijker te zetten. “De coronacrisis is zeer positief geweest voor ons. Op het hoogtepunt draaiden we tot 300 procent van onze normale omzet”, zegt Dedeurwaarder. Buurt- en biowinkels wonnen tijdens de lockdown over het algemeen aan populariteit, omdat er vaak minder volk aanwezig was dan in de supermarkt en mensen ook het lokaal shoppen herontdekten. “De laatste maand zien we de cijfers opnieuw wat zakken, maar de omzet blijft hoger dan vorig jaar. Met onze webshop willen we nog een stap verder gaan en op de digitale kar springen.”

Eetkraam

Net voor de zomer liet foodmarkt Wolf weten dat het filiaal van The Food Hub in de Wolvengracht vervangen wordt door twee nieuwe eetkramen. The Food Hub zegt nu zelf ook een restaurant te willen openen in Wolf. “We hebben gezien dat Wolf door Brusselaars meer beschouwd wordt als een eetconcept, want de restaurantjes doen het erg goed, maar voor de biowinkel kregen we veel lagere cijfers dan verwacht”, vertelt Demeulemeester. “Daarom willen we onze winkel er nu ombouwen tot een restaurantgegeven. Opnieuw volgens de waarden waar we voor staan: duurzame producten en korte keten. Wat ’s morgens geoogst wordt op onze vijf stadslandbouwprojecten, zou je ’s middags op je bord kunnen krijgen in Wolf.”

Dat nieuwe eetkraampje zou pas in het najaar openen in Wolf en zal niet The Food Hub heten. Ze denken nog na over een nieuwe naam.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Economie , atelier Groot Eiland , the food hub , biowinkels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni