Gereedschapsbib Tournevie vindt nieuwe stek in Kuregem

© Tournevie
| Het nieuwe atelier van de vzw in volle opbouw

Tournevie heeft een nieuw onderkomen gevonden in Anderlecht. De gereedschapsbibliotheek was sinds maart 2019 op zoek naar een nieuwe locatie voor hun vestiging in Sint-Jans-Molenbeek. Daar moesten ze noodgedwongen vertrekken wegens renovatiewerken.

Binnenkort kan je daar dus opnieuw terecht om toestellen uit lenen voor het bewerken van hout en metaal. In eerste instantie was het de bedoeling om eind mei of begin juni al neer te strijken op het nieuwe adres. Zo valt te lezen op hun website, maar intussen is de heropening op het nieuwe adres in de Barastraat 142 verplaatst naar 2 september 2019.

Deze nieuwe ligging bevindt zich vlak bij het Zuidstation en is dus goed bereikbaar met het openbaar vervoer of de fiets. Bovendien wordt de catalogus van de tools uitgebreid en zullen de workshops en opleidingen als van oudsher doorgaan na de heropening. Er is ook sprake van een samenwerkingsverband met vzw Toestand voor het stockeren van gerecupereerd materiaal.

Tournevie belooft meer informatie over het hervatten van hun activiteiten vanaf de maand augustus, via hun website. In de tussentijd blijft hun tweede vestiging in Elsene gewoon doorgaand open.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?