1715 Hotel Train Hostel Sara en Michel uit Schaarbeek

| Train Hostel in Schaarbeek.

Gewest tast diep in de portemonnee voor hotelsector

KH
© BRUZZ
16/07/2020

De Brusselse hotelsector lijdt nog steeds hard onder de coronacrisis. De Brusselse regering trekt daarom 200 euro uit per kamer en per maand. De totale enveloppe voor de maatregel bedraagt bijna 20 miljoen euro.

De eerste piek van de coronacrisis mag dan achter de rug zijn, dat betekent nog niet dat de hotelsector zijn klanten terug heeft. De bezettingsgraad schommelt momenteel rond een catastrofale 8 procent en heel wat hotels zijn ook nog gesloten.

De Brusselse regering trekt daarom steun uit. Uitbaters van hotels en apparthotels kunnen een bedrag krijgen van 200 euro per kamer en per maand voor de periode half april tot eind augustus. Met dat bedrag kunnen de uitbaters een deel van hun vaste kosten dekken, redeneert de regering.

De steunmaatregel omvat een aanzienlijk bedrag: in totaal zet het Gewest bijna 20 miljoen euro opzij, leert navraag bij minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD).

Beroepsomschakeling

Het doel van de steun is meervoudig, klinkt het in een communiqué. De regering wil “een volledig aanbod behouden zodat verder professionele evenementen kunnen blijven plaatsvinden, de vele werknemers in de logiessector beschermen, vermijden dat er stadskankers ontstaan en het imago van de hoofdstad van Europa vrijwaren.”

De regering trekt daarnaast ook nog 600.000 euro uit voor het opleidingscentrum Horeca Be Pro, dat er zijn opleidingsaanbod mee kan verbreden. “Zo kunnen de werknemers en werkzoekenden van de sector hun vaardigheden uitbreiden en rekenen op begeleiding en ondersteuning bij hun beroepsomschakeling.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Economie, hotelsector, Brusselse regering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni