Grote toestroom telefoontjes bij noodnummer voor Brusselse ondernemers

ADD
© BRUZZ
02/04/2020

Brusselse ondernemers zijn bezorgd. Velen hebben noodgedwongen hun zaak moeten sluiten, en zien hun inkomsten drastisch dalen. De paniek stijgt, nu ook de facturen van de voorbije maand toekomen. Bij het noodnummer van Hub.brussels, het agentschap voor de Ondersteuning van het Bedrijfsleven, stijgt het aantal telefoontjes drastisch.

1819 is een telefoonnummer dat meer dan ooit gekend is bij Brusselse ondernemers. Daar kunnen ze terecht met al hun vragen omtrent de steunmaatregelen die bestaan om ondernemers te ondersteunen. En dat is nodig, want de maatregelen verschillen per gewest soms zodanig dat er verwarring ontstaat. Daarom heeft Hub.brussels extra medewerkers ingeschakeld, om de honderden telefoontjes die dagelijks binnenkomen te beantwoorden.

Tot zevenhonderd telefoontjes per dag stromen dagelijks binnen bij noodnummer 1819. Om die te beantwoorden werken zo'n dertig medewerkers. "De vragen die momenteel binnenstromen gaan vooral over de steunmaatregelen die het Brussels Gewest hebben aangekondigd," zegt medewerker Pierre Herfurth aan de collega's van RTBF. "Mensen willen weten of ze recht hebben op die fel begeerde premie, en wanneer ze die dan mogen verwachten."

Premie van 4;000 euro

De premie waar Brusselse ondernemers recht op hebben indien ze in aanmerking komen bedraagt zo'n 4;000 euro. Het gewest tracht momenteel zo snel mogelijk aanvraagformulieren op de website te plaatsen, die dan makkelijk ingevuld kunnen worden door de zelfstandigen en ondernemers.

Dat ondernemers bang zijn, zegt ook de verantwoordelijke voor de permanentie van het noodnummer Véronique Flammang: "Mensen weten niet meer wat ze wel en niet mogen verwachten. Facturen van de maand maart stromen binnen, en dat veroorzaakt paniek, want heel wat mensen kunnen die niet meer betalen. We zijn er om die mensen de weg te wijzen, en trachten ze gerust te stellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , 1819 , hub.brussels , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni