Heropening rommelmarkt op Vossenplein laat nog even op zich wachten

© Saskia Vanderstichele

De heropening van de iconische brocante- en tweedehandsmarkt aan het Vossenplein laat nog even op zich wachten. Kleinere markten mogen vanaf maandag al herstarten, maar met 300 marktkramers moet de gemeente zich nog even buigen over hoe een opstart eruit moet zien aan het Vossenplein.

Vanaf maandag mogen markten met maximaal 50 marktkramers terug starten. Voor de grotere markten ligt dat ietsje moeilijker. Zowel voor de markt bij Abattoir als de Zuidmarkt is nog niet duidelijk of een herstart volgende week al mogelijk is. Beide markten zijn hard aan het werk met alternatieve plannen en wachten nog op een groen licht van de gemeente.

Voor de vlooienmarkt op het Vossenplein is nog geen oplossing. De Stad Brussel laat aan Het Laatste Nieuws weten op zoek te zijn naar een geschikte oplossing. Maar vooralsnog zullen enkel de kleine markten aan De Wand in Laken, op het Sint-Katelijneplein, in Neder-Over-Heembeek en op het Anneessensplein volgende week opnieuw beginnen.

“Maar we willen de markt zeker heropstarten,” aldus schepen van Economische Zaken Fabian Mangain (Défi) in Het Laatste Nieuws, “die is immers vitaal voor het leven in de Marollen”. Voor een beslissing over de Zuidmarkt blijft het ook nog even wachten tot het schepencollege volgende week dinsdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?