Honderdtal werknemers legt werk neer in postdistributiecentrum Anderlecht

© bruzz
| Ze klagen de te hoge werkdruk aan en eisen dat de directie extra mensen aanwerft, zegt de socialistische vakbond. Bpost bevestigt de actie, waardoor de postbedeling in Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst verstoord is.

In het distributiecentrum van Anderlecht heeft een honderdtal personeelsleden vrijdagochtend het werk neergelegd. Ze klagen de te hoge werkdruk aan en eisen dat de directie extra mensen aanwerft, zegt de socialistische vakbond. Bpost bevestigt de actie, waardoor de postbedeling in Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst verstoord is.

Er was donderdag al actiegevoerd, waarna de directie had beloofd om vanaf vandaag/vrijdag vijftien interimkrachten aan te werven. Dat is ook gebeurd, erkent vakbondsman Geoffrey Hoyois, maar hij voegt eraan toe dat het voor die mensen niet gemakkelijk is om onmiddellijk hun plan te trekken.

"Vaak vertrekken ze na enkele dagen," klinkt het. Volgens collega-vakbondsman Damien Goedleven moeten de werknemers vaak overuren kloppen, die niet uitbetaald worden.

"Sommigen werken tot twaalf uur per dag, maar worden maar voor de helft betaald," zegt hij. "We hebben allemaal onze limieten. We zijn mensen en we moeten onze rechten laten gelden."

Vakbonden en directie zitten intussen rond de tafel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?