Horecafederatie: ‘Maatregelen zijn nadelig maar noodzakelijk’

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ

De Brusselse horecafederatie heeft begrip voor de verstrenging van de coronamaatregelen. “Ze zijn niet leuk, maar wel noodzakelijk. Als we nog eens moeten sluiten, verdwijnt de Brusselse horeca gewoon.”

De nationale veiligheidsraad besliste deze donderdag om de coronaregels aan te scherpen. Klanten die op café of restaurant gaan, zullen vanaf zaterdag hun contactgegevens moeten achterlaten. En verplaatsingen in een horecazaak zullen dan met mondkapje moeten.

Horeca Brussel wijst erop dat de maatregelen het functioneren van de horeca lastiger zullen maken. Tegelijk heeft de federatie veel begrip voor de verstrenging.

1.200 faillissementen verwacht

“Het zijn noodzakelijke maatregelen, die er hopelijk zullen toe bijdragen dat we het alternatief vermijden: opnieuw volledig dichtgaan,” zegt Philippe Trine, de voorzitter van de Brusselse horecafederatie. “Want als dat gebeurt wordt het een ramp en verdwijnt de hele sector gewoon van de kaart.”

Trine verwacht nu al dat 1.200 Brusselse horecazaken zullen failliet gaan dit jaar, goed voor circa 30 procent van het totaal.

De horecafederatie vermoedt dat de strenge maatregelen in de horeca nog een hele tijd van kracht zullen blijven, “wellicht tot er een vaccin is.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?