Huizenprijzen stijgen met vijf procent in Brussel

© PhotoNews

In Brussel is de gemiddelde prijs voor een woonhuis met meer dan vijf procent gestegen in 2018 in vergelijking met het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van het Notariaat.

In heel het land zijn de huizenprijzen vorig jaar met 4,7 procent gestegen in vergelijking met 2017. Dat meldt de Federatie van het Notariaat. "Dit is de eerste betekenisvolle groei in vijf jaar", zegt Bart van Opstal, woordvoerder van Notaris.be. Een woonhuis kost in Belgiƫ gemiddeld 251.584 euro.

In Brussel is dat bijna twee keer zoveel. In 2018 bedroeg de gemiddelde huizenprijs er 452.721 euro, een stijging van 5,3 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. In vergelijking met 2014 zijn de prijzen voor woonhuizen in Brussel met 7,9 procent gestegen. In Vlaanderen en Walloniƫ zijn de huizenprijzen over dezelfde periode met ruim tien procent gestegen.

Extra kamer?

De gemiddelde prijs voor een appartement is op vier jaar tijd met meer dan 11,6 procent gestegen in Brussel. Vorig jaar kostte een appartement gemiddeld 240.250 euro. Vooral de eenkamerappartementen zijn duurder geworden.

Wie in Brussel in een tweekamerappartement woont en een driekamerappartement wil kopen, mag rekenen op een prijsstijging van bijna 42 procent, of ruim 98.000 euro extra. In Vlaanderen kost een extra kamer minder. Het verschil tussen de prijs van een tweekamerappartement en een driekamerappartement bedraagt er 28 procent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?