Huurprijzen in volkse wijken sterk gestegen

vastgoed immo te koop huizenprijzen te huur appartement woningprijs huurprijs vastgoed immo te koop huizenprijzen te huur appartement woningprijs huurprijs
© PhotoNews
| vastgoed immo te koop huizenprijzen te huur appartement woningprijs huurprijs
© PhotoNews
| vastgoed immo te koop huizenprijzen te huur appartement woningprijs huurprijs

De huurprijzen voor een gemiddelde woning stijgen vooral in gemeenten met een eerder volks karakter. Dat blijkt uit een studie van het Brussels Observatorium van de huurprijzen. In Molenbeek steeg de huurprijs de afgelopen twee legislaturen met meer dan zestig procent.

Dat schrijft La Dernière Heure.

In rijkere gemeenten steeg de huurprijs voor een modale woning minder sterk: minder dan 30 procent in Elsene, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Pieters-Woluwe. Gemeenten zoals Vorst, Schaarbeek, Anderlecht en Jette kenden dan weer een stijging van meer dan veertig procent, met als uitschieter Molenbeek, waar de prijzen 61 procent stegen sinds 2006.

Het was de PVDA die met de cijfers van het Brussels Observatorium aan de slag ging, en de stijging sinds 2006 berekende. In Brussel-Stad was dat sinds 2006 met 30 procent.

“Simpel gezegd: de huurprijzen stijgen, wat eerder de arme mensen dan de armoede wegjaagt”, verklaart El Bakri. Ze ijvert voor woonprojecten die beter beantwoorden aan de noden van de lokale bevolking.

De stijging was voor het geheel aan gemeenten trouwens het sterkst in de eerste legislatuur, tussen 2006 en 2012. De huurprijs steeg ook daarna nog, tot ongeveer 2015, waarna er een lichte terugval was van de gemiddelde huurprijs.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?