Kleine biowinkels verenigen zich tegen grote ketens

KVDP
© BRUZZ
27/04/2019

AmiBIO is de naam van een nieuwe vereniging van een twintigtal biowinkels. Die willen zich zo verzetten tegen grote biowinkelketens. "Sommige grote biowinkelketens verkopen aan de helft van onze prijzen."

De kleinere biowinkels kunnen de concurrentie met grote winkelketens als BioPlanet niet aan. Dat zeggen de eigenaars van een twintigtal onafhankelijke biowinkels in Brussel. Zij hebben zich verenigd in AmiBIO en willen hun krachten op die manier bundelen.

De vereniging gaat werk maken van een actieplan en denkt daarbij aan onder meer groepsaankopen om aan competitievere prijzen te kunnen verkopen, of labels voor onafhankelijke biowinkels. De biowinkels die deel uitmaken van de vereniging zullen een pact ondertekenen. De bedoeling is dat ze niet met elkaar zullen concurreren.

'Onafhankelijkheid'

"Wij hopen hier te kunnen blijven met behoud van onze onafhankelijkheid", zegt een van de deelnemers aan La Capitale. Op ongeveer honderd biowinkels in Brussel behoort een dertigtal tot een grote winkelketen, weet La Capitale.

AmiBIO rekent ook op de steun van de leveranciers. "Kleine leveranciers voelen zich bedreigd door grotere ketens, omdat die aan lagere prijzen kopen", zegt een lid van AmiBIO. "Ze verkopen producten soms aan de helft van de prijs in vergelijking met kleinere biowinkels."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie , biowinkel , amibio

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni