'Kordaat optreden kan grotere economische schade op lange termijn vermijden'

© Google

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) zegt begrip te hebben voor de maatregelen die de regering donderdagavond na afloop van de Nationale Veiligheidsraad heeft aangekondigd. Dat heeft de organisatie onmiddellijk na afloop van de persconferentie van de regering laten weten.

"We begrijpen dat deze bijkomende maatregelen op korte termijn economische hinder zullen opleveren", zegt Pieter Timmermans, de CEO van de werkgeversorganisatie, in een persbericht. "Maar we benadrukken dat een snel en kordaat optreden een verdere escalatie van deze epidemie kan vermijden, waardoor een veel grotere economische schade op lange termijn kan vermeden worden".

In Vlaanderen roept de koepelorganisatie van de horecasector de federale regering op om meteen een "horecanoodfonds" in het leven te roepen. "Dit is een echte ramp", reageert Philippe Trinne van de Brusselse horecafederatie op de aankondiging van de nieuwe coronamaatregelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?