Lege rekken bij Carrefour, franchisenemers ongerust

© Belga
27/09/2021

De sluiting van de Nijvelse site van de logistieke groep Kuehne+Nagel verstoort de activiteiten van de zelfstandige uitbaters van Carrefour. Ze vrezen onder andere voor omzetverlies. Dat zegt de Beroepsvereniging van de Zelfstandige Voedingswinkels (Aplsia) maandag.

Woensdag kondigde Kuehne+Nagel de intentie tot sluiting aan van de site in Nijvel, wat leidt tot het collectief ontslag van het personeel en dat van transporteur Supertransport. De vakbonden beschuldigen de directie van sabotage van de site in Nijvel in het voordeel van de Vlaamse sites van Kontich en Kampenhout, die de activiteiten van Nijvel zouden overnemen, en gingen in staking.

Carrefour is de enige klant van de logistieke groep. De beroepsvereniging Aplsia, die de franchisenemers vertegenwoordigt, ontvangt "een groeiend aantal" getuigenissen van zelfstandigen die vrezen voor omzet- en imagoverlies, stelt ze in een verklaring. De site van Nijvel is verantwoordelijk voor de afdelingen verse producten en kruidenierswaren van de franchisenemers.

Lege rekken

Klanten worden momenteel hier en daar geconfronteerd met lege rekken in Carrefour-supermarkten. "De sluiting van een van de logistieke centra van de leverancier heeft grote gevolgen voor de levensvatbaarheid van de franchisenemers van de groep," aldus Aplsia. "Ze betreuren ook het totale gebrek aan communicatie" van Carrefour.

Aplsia, dat erop wijst dat Carrefour de plicht heeft om de bevoorrading van de franchises te verzekeren, roept de groep op om het nodige verantwoordelijkheidsgevoel aan de dag te leggen.

Franchisenemers vertegenwoordigen 90 procent van de Carrefour-winkels en meer dan de helft van de omzet van de groep (Carrefour Express, Carrefour Market, Carrefour Express Orange).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni