| De Match op de benedenverdieping van het Woluwe Shopping Center wordt overgenomen door Carrefour.

Sluiting afgewend: Match in Woluwe Shopping Center overgenomen door Carrefour

© belga - BRUZZ
02/01/2024

De Match in Woluwe Shopping Center moet dan toch niet sluiten. Eind september werd aangekondigd dat Colruyt Group 57 Match- en Smatch-winkels overneemt van uitbater Louis Delhaize. Voor zeven van de resterende 27 winkels werd toch nog een oplossing gevonden, waaronder die in Sint-Lambrechts-Woluwe. Negentien winkels moeten wel sluiten.

In de tweede helft van dit jaar zal de supermarkt in Woluwe Shopping Center worden overgenomen door Carrefour.

In 2019 sloten Match en Smatch al vijftien winkels. De coronacrisis zorgde voor een tijdelijke heropflakkering, maar de afgelopen jaren werden telkens met verlies afgesloten.

Op 22 september 2023 kondigde de directie de verkoop aan van vijftig geïntegreerde winkels en de overdracht van de contracten van zeven franchisewinkels aan Colruyt Group. De Match in het Woluwe Shopping Center werd met sluiting bedreigd. De overige Brusselse vestigingen van Match en Smatch - in Vorst, Sint-Gillis, Stockel, Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek - werden wel overgenomen door Colruyt.

Van negentien winkels gaan de deuren wel dicht tussen midden januari en eind maart: Assenede, Cuesmes, Deerlijk, Eksaarde, Geldenaken, Haaltert, Jemappes, Kalken, Kluisbergen, Knesselaere, Maldegem, Mechelen, Moerbeke, Moeskroen, Stembert, Tienen, Waasmunster, Zeveneken en Zulte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni