Lufthansa bundelt verkoop Afrika-vluchten, hoofdzetel in Brussel

© PhotoNews

Lufthansa gaat de verkoopactiviteiten van al haar dochtermaatschappijen op Afrika bundelen. De nieuwe hoofdzetel voor de verkoop op sub-Sahara-Afrika komt in Brussel, zo is maandag bekendgemaakt in een persbericht. In Afrika zelf worden alle Brussels Airlines-verkoopkantoren dan weer deel van de verkoopsorganisatie van Lufthansa groep.

Het Duitse bedrijf nam in 2016 Brussels Airlines over. Concreet zullen de Afrika-vluchten van Austrian Airlines, Brussels Airlines, Edelweiss, Eurowings, Lufthansa en SWISS voortaan samen worden aangeboden.

"De maatschappijen hadden eerder al hun verkoopstructuren voor bedrijfsklanten en reisbureaus in vele markten wereldwijd met succes gestroomlijnd", klinkt het in het persbericht. "De integratie wordt nu ook in Afrika voortgezet en is een belangrijke stap in de richting van 'één gezicht naar de klant toe' en in het aanbieden van gemeenschappelijke producten en diensten wereldwijd."

311 vluchten per week

Brussels Airlines is met 23 bestemmingen nu al sterk aanwezig in Afrika, vooral in West-en Centraal-Afrika.

"Om deze expertise te delen en om synergieën en efficiëntie binnen Lufthansagroep te creëren, zal de hoofdzetel voor alle verkoopsactiviteiten in Sub-Saharisch Afrika gevestigd zijn in Brussel."

De hele Lufthansagroep telt 44 bestemmingen in Afrika, goed voor 311 vluchten per week. Het continent wordt beschouwd als een belangrijke groeipool. Vanaf het winterseizoen wordt het aanbod nog uitgebreid met een nieuwe route Wenen-Kaapstad, met twee vluchten per week en een rechtstreekse verbinding tussen Frankfurt en Addis Abeba.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?