1619 dandoy

| (archiefbeeld)

Maison Dandoy maakt gebruik van eerste proxi-lening

EDB
© BRUZZ
30/10/2020

Koekjesproducent Maison Dandoy zal gebruik maken van de eerste proxi-lening, een lening waarvan het gebruik begin oktober door de Brusselse regering werd goedgekeurd. Daarvoor doet het een beroep op crowdlendingplatform Look&Fin. “We kiezen ervoor om te anticiperen op mogelijke toekomstige effecten van de crisis door onze kasstroom nu te versterken.”

Begin oktober keurde de Brusselse regering het gebruik van proxi-leningen goed. Hierdoor wordt het voor particulieren mogelijk om privéspaargeld uit te lenen aan Brusselse ondernemers. De kredietgever geniet dan van fiscale voordelen die via een belastingkrediet aan de lening zijn gekoppeld.

Net zoals veel kmo’s, wordt ook Maison Dandoy hard getroffen door de coronacrisis. “De beslissing om een beroep te doen op de proxi-lening is vooral een bewijs van goed beheer voor ons bedrijf", legt Alexandre Helson, de zaakvoerder van Maison Dandoy, uit. "We kiezen ervoor om te anticiperen op mogelijke toekomstige effecten van de crisis door onze kasstroom nu te versterken.”

“Het Brussels Gewest moest snel handelen om de kmo's tijdens deze ingewikkelde periode bij te staan. Het feit dat een gerenommeerd bedrijf zoals Maison Dandoy zo snel na de uitvoering van de maatregel kan genieten, beantwoordt volledig aan de doelstellingen die wij ons hebben gesteld,” aldus staatsecretaris van Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo).

Look&Fin, een platform voor participatieve financiering, wil 300.000 euro ophalen voor Maison Dandoy. Kandidaat-geldschieters moeten daarvoor een account aanmaken op het platform van Look&Fin. Het is mogelijk om een lening te verstrekken vanaf 100 euro.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving , Maison Dandoy , alexandre helson , proxi-leningen , Barbara Trachte

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni