Marktkramers Sint-Gillis willen niet verhuizen

markt_sint_gillis_c_kris_hendrickx.jpg
De marktkramers willen na de werkzaamheden gewoon terugkeren naar het Voorplein, maar het gemeentebestuur besliste anders.
De marktkramers willen na de werkzaamheden gewoon terugkeren naar het Voorplein, maar het gemeentebestuur besliste anders.

De marktkramers van Sint-Gillis willen niet verhuizen van het Voorplein. Op dit moment vinden daar werkzaamheden plaats, en ook na die tijd keert de markt alleen nog in het weekend terug, zo besliste het gemeentebestuur. Een collectief marktkramers protesteert met een petitie.

De markt van Sint-Gillis vond voor de werkzaamheden dagelijks plaats op het Sint-Gillis Voorplein. Na de werkzaamheden zal dat niet meer zo zijn. Dat besloot het gemeentebestuur. De dinsdagmarkt wordt afgeschaft, en op woensdag, donderdag en vrijdag komt de markt voor het pleintje bij de kerk. Alleen op zaterdag en zondag zal de markt nog terugkeren op het Voorplein. De foodtrucks verhuizen naar het Marie Jansonplein, aan de andere kant van het plein.

Volgens bevoegd schepen, Patrick Debouverie (MR), wil de gemeente op die manier de markt zichtbaarder maken. “Nochtans beloofde de gemeente dat een vernieuwd Voorplein voor meer zichtbaarheid zou zorgen,” betreurt foodtruckeigenaar Olivier Vuylsteke van El Taco Mobile. “Ons verbannen van het Voorplein is een doodsteek voor onze kraampjes. De passage op het Marie-Jansonplein en kerkpleintje is opmerkelijk kleinschaliger dan het bruisende Voorplein, met terrasjes, winkels, metro- en bushaltes,” zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Om hun ongenoegen te uiten, startten de marktkramers het collectief SPAM op. Hun onlinepetitie werd in drie dagen door een paar honderd mensen ondertekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?