| Studenten werken meer dan voor de coronacrisis

Meer studenten aan het werk in paasvakantie dan voor corona

© Belga
26/04/2022

Studentenarbeid deed het de afgelopen paasvakantie beter dan voor corona. Dat blijkt uit een analyse van Randstad Research, op basis van het aantal werkende studenten bij hr-dienstverlener Randstad Group, marktleider op vlak van studentenarbeid in België. Er waren niet alleen meer studenten aan het werk, ze presteerden ook gemiddeld meer uren dan in de paasvakantie van het recordjaar 2019.

De voorbije paasvakantie waren er gemiddeld 16.000 studenten per week aan de slag voor Randstad Group. Dat is een stijging met 33 procent ten opzichte van de paasvakantie vorig jaar. Toen waren er gemiddeld ongeveer 12.000 studenten per week aan het werk. Op het absolute dieptepunt in 2020 waren er dat slechts 5.200.

In het recordjaar 2019 waren dat er nog gemiddeld 14.000 per week. De studenten die aan het werk waren in de paasvakantie, presteerden met 24 uur per individu gemiddeld evenveel als in 2021 en een uur meer dan in het recordjaar 2019 (23 uur).

'Historisch record'

"Eind vorig jaar merkten we al een toename met de helft van het aantal jobstudenten ten opzichte van het recordjaar 2019. Dat werd toen gedreven door de mix van algemene schaarste op de arbeidsmarkt, de vele quarantainegevallen bij bedrijven en de traditionele eindejaarspiek in heel wat sectoren," klinkt het bij Wim Van der Linden, external communication advisor bij Randstad Group.

"De schaarste is niet afgenomen en sectoren die traditioneel veel studenten tewerkstellen, zoals pretparken, bioscopen en de horeca, draaien opnieuw op volle toeren. Als deze trend zich ook in de zomervakantie kan handhaven, stevenen we af op een alltimerecord."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni