MIVB wil dit jaar 760 nieuwe mensen aanwerven

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Een tram van de MIVB aan de halte op het Stefaniaplein.

De MIVB gaat in het nieuwe jaar 2022 op zoek naar 760 nieuwe medewerkers. Door deze vacatures in te vullen hoopt de MIVB haar nieuwe uitdagingen op vlak van mobiliteit te kunnen vervullen.

De uitdagingen zijn talrijk voor de MIVB. Er wordt volop gewerkt aan de nieuwe metrolijn 3, de nieuwe Erasmus-remise of de nieuwe tramlijn 10 in Neder-over-Heembeek, maar er zijn ook de frequentiestijgingen op het net, de komst van nieuwe voertuigen en de digitalisering.

Binnen de 760 openstaande vacatures bestaat het merendeel uit de zoektocht naar 480 buschauffeurs, 33 tram- en 46 metrobestuurders, met daarbij nog 26 functies die direct gelinkt zijn aan de besturing zoals planners of dispatchers.

De MIVB zoekt daarnaast meer dan 100 technische profielen, vooral ingenieurs en technische bachelors, voor de bouw, IT en telecom. Voor de beveiliging van het net, de signalisatie en verschillende ondersteunende functies, vooral binnen human resources en de financiƫle dienst, worden er nog eens een 60-tal medewerkers gezocht.

Mogelijk worden er bij de MIVB doorheen het jaar meer dan 760 mensen aangetrokken. Het gaat nu om een eerste schatting op basis van openstaande functies of voorziene vertrekken. In 2021 wierf de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij alles samen 858 mensen aan. Op 31 december 2021 lag het personeelsaantal op 10.221 medewerkers.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?