regeerakkoord

Moratorium op nieuwe grote winkelcentra

© PhotoNews
| Docks Bruxsel, hoofdingang.

BRUZZ analyseert het regeerakkoord voor je. Geen nieuwe Neo of Docks de volgende jaren. De nieuwe regering stelt een moratorium op nieuwe grote winkelcentra in.

De voorbije jaren werden er met Neo, Uplace en Docks lustig nieuwe en erg grote winkelcentra gepland in en bij Brussel. Enkel Docks is ondertussen open, maar lijkt niet echt de bezoekershit die de winkels die er zitten hadden gehoopt.

De voorbije jaren kwam er steevast ook veel kritiek op de centra, die vaak de volle steun kregen van de Brusselse regering (Docks) en de Stad Brussel (Neo). Dat met name de Stad zijn eigen handelscentrum concurrentie aandoet, kunnen analisten vaak maar moeilijk begrijpen.

Ambachtslabel

Om de kleine handelszaken te versterken, komt er nu een moratorium op de opening van nieuwe winkelcentra.

Het akkoord omvat nog een reeks van maatregelen die de kleine handel moeten steunen. Zo komt er een label om Brusselse ambachtslieden in de kijker te zetten. Er komt ook een huis van de ambachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?