NewB is een burgerinitiatief en wil "participatief en coöperatief bankieren".

NewB wil van 15.000 naar 50.000 klanten tegen het einde van het jaar

ADD
© BRUZZ
12/04/2021

15.000 mensen hebben sinds de lancering van NewB ook effectief een bankrekening geopend bij de coöperatieve bank. Tegen het einde van het jaar wil NewB 50.000 mensen overtuigen.

Na een sputterende start - de lancering stond gepland voor de zomer van vorig jaar - kan de coöperatieve bank, die duurzame investeringen en ethisch bankieren wil promoten, alvast rekenen op zo'n 15.000 klanten die er een spaar - of zichtrekening hebben geopend.

"We groeien bewust traag maar gestaag," laat CEO Thierry Smets optekenen in La Dernière Heure. "Tegen het einde van het jaar willen we 50.000 mensen overtuigen om bij ons een rekening te openen."

Mobiele app

Naast klassieke bankrekeningen brengt de bank ook verzekeringen op de markt, en is het mogelijk om er leningen aan te gaan indien ze groene of duurzame projecten betreffen. Momenteel bestaat de bank exclusief in de vorm van een mobiele app, maar binnenkort komt de bank ook met bankkaarten op de proppen.

In de nasleep van de financiële crisis rijpte zo'n tien jaar geleden in het middenveld het idee een nieuwe bank op te richten die alles anders zou doen dan de traditionele banken. Eenvoudiger, ethischer en duurzamer waren de kernwoorden. De coöperatieve had eind 2019 de beoogde 35 miljoen euro, die nodig waren voor een banklicentie, binnengehaald.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni