De Belgische coöperative bank NewB bij de voorstelling van het logo op 28 november 2019 De bank zamelde 30 miljoen euro in voor een Europese banklicentie en was een reactie op de bankencrisis van 2008

| De Belgische coöperative bank NewB bij de voorstelling van het logo op 28 november 2019.

VDK Bank droomt van filiaal in Dansaertstraat na overname NewB

JDK
© BRUZZ
30/04/2023

Door de samenwerking met NewB groeit bij VDK Bank de ambitie om ook in Brussel kantoren te openen. Bijvoorbeeld op de Dansaertstraat, laat VDK-topvrouw Leen Van den Neste dit weekend optekenen in De Tijd.

In het interview benadrukt Leen Van den Neste dat de samenwerking met NewB een eerste stap is in de goede richting. NewB raakte niet aan het nodige kapitaal om zijn banklicentie veilig te stellen, waarop VDK Bank begin dit jaar te hulp schoot. NewB kan daardoor voortbestaan als agentschap van VDK Bank in Brussel en in Franstalig België.

Daardoor groeit de nood aan een fysieke ontmoetingsplekken om klanten te kunnen ontvangen.

Van den Neste: “Geef toe, zo’n kantoor in de Brusselse Dansaertstraat, dat zou toch mooi zijn?”

Echter, het vinden van mensen met de juiste commerciële profielen blijkt een stuk moeilijker dan gedacht.

Dat Van den Neste deze droom nu tot uiting brengt, is geen toeval. Met de recente opening van nieuwe vestigingen in Hasselt en de groei van de kantoren in Antwerpen, Mechelen en Leuven, zijn de ambities van VDK bank duidelijk. Zich vestigen buiten zijn Oost- en West-Vlaamse thuishavens.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni