| Het Food District op de onderste verdieping van City 2.

Op de onderste verdieping van winkelcentrum City 2 opent donderdag een nieuwe, tijdelijke eethoek met zeven eet- en drankstandjes en 200 zitplaatsen. Eigenaar AG Real Estate wil naar eigen zeggen inspelen op de vraag naar lokale en gezonde voeding.

City 2 ontvangt dagelijks 40.000 bezoekers en ondergaat momenteel een grondige renovatie. Donderdag pakt het winkelcentrum in de Nieuwstraat al uit met een nieuwe, tijdelijke eethoek. Het zogenaamde Food District telt zeven eet- en drankstandjes en 200 zitplaatsen aan de bar en aan hoge en lage tafels.

Met een eigentijdse inrichting en een gevarieerd aanbod hoopt eigenaar AG Real Estate in te spelen op verschillende trends, zoals de vraag naar lokale en kwaliteitsvolle voeding. "Dit wordt de eerste moderne food court in Brussel", klinkt het in een mededeling.

Bezoekers zullen kunnen kiezen uit gezonde slaatjes bij Fresh Box, kip aan ’t spit bij Chicken Republic, broodjes bij Sub en co en ontbijt en koffie bij Point Bar. Het aanbod aan de kraampjes Asian Street, Pizza Club en Sweet Corner spreekt dan weer voor zich. Elk restaurant zal ook de mogelijkheid aanbieden om de maaltijden mee te nemen. De gemiddelde prijzen voor een maaltijd variëren van 6 tot 8 euro.

Het nieuwe Food District is open tot eind mei 2019. Als de renovatiewerken zijn afgerond, krijgt het concept mogelijk een vervolg in de definitieve eethoek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, Resto & Bar, City 2, renovatie, AG Real Estate, restaurant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni