Nu ook koffie en bagels vanop de bakfiets

Sinds vorige week verkoopt Jacques Kamdem vanop zijn bakfiets verse koffie en bagels aan de Vijvers van Elsene. Bakfietsen duiken steeds vaker op als rijdende winkel.

Na onder meer soepleverancier Dirk Vandecandelaere, 'velo-fixer' Amor Mistiaen en BDW-distributeur Anne Burger rijdt er een nieuwe bakfiets rond in Brussel. Jacques Kamdem verkoopt verse koffie en bagels vanop zijn tweewieler, voornamelijk aan de Vijvers van Elsene.

Acht jaar geleden kwam Jacques vanuit zijn geboorteland Kameroen naar Brussel. Na een tijdje in de horeca volgde hij een opleiding tot bakker in Hoei. Een jaar lang werkte hij als stagiair in bakkerij Au Bébé Friand in Watermaal-Bosvoorde.

“Ik ben hun erg dankbaar, want daar heb ik de stiel pas echt geleerd”, zegt Jacques. “Ze helpen heel veel jongeren en nu mag ik zelfs hun atelier gebruiken om mijn bagels en cookies te bakken. Want ik heb de middelen nog niet voor een eigen atelier.”

Ongeveer een maand geleden lanceerde deze Kameroener samen met zijn vrouw de zaak Holy Bagels. Alles is zelfgemaakt. “Ook de koffie wordt hier in Brussel vers gebrand”, voegt hij eraan toe. “Ik probeer alles zelf te doen, alleen mijn vrouw komt soms een handje helpen als ze tijd heeft.”

250 kilo
Op de vraag hoe hij op het idee is gekomen zijn bagels per fiets te slijten, antwoordt hij: “Ik hou gewoon van de fiets. Het is ecologisch en ook origineler. Ik houd ook van het contact met mensen. In het begin stond ik op de markt, maar nu heb ik van de gemeente Elsene de toestemming gekregen om hier te mogen staan.”

Jacques heeft naar eigen zeggen ook niet te veel last om met zijn bakfiets van 250 kilogram door Brussel te rijden. “Ik heb sinds een week een elektrisch motortje dat mij helpt op de hellingen”, zegt hij. “Voordien maakte ik een omweg om steile hellingen te ontwijken. Nu ontwijk ik alleen nog straten met tramsporen.”

Om te weten waar en wanneer de Holy Bagels zoal stopt kan u terecht op zijn Facebook- of twitterpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?