Personeel Stad Brussel kan voortaan telewerken

© PhotoNews
| College van burgemeester en schepenen van Brussel-Stad met Benoît Hellings, burgemeester Philippe Close en schepen Faouzia Hariche.

Na een geslaagde testfase voert de Stad Brussel officieel het telewerken in voor haar bijna 5.000 werknemers. Concreet kunnen personeelsleden die minstens zes maanden anciënniteit hebben één dag per week van thuis uit werken.

De gemeenteraad keurde daarvoor het voorstel van schepen van Human Resources Faouzia Hariche (PS) goed.

“In het nieuw administratief centrum ‘Brucity’ zal een nieuwe manier van werken ingevoerd worden, waar telewerk deel van uitmaakt”, klinkt het in het besluit. Een pilootproject bij het departement Aankoopcentrale was dermate succesvol dat voortaan alle personeelsleden waarbij “het telewerk verenigbaar is met de functie en de positie” mogen telewerken.

Vrijwillige basis

Het is niet duidelijk hoeveel van de bijna 5.000 werknemers van de Stad Brussel zullen kunnen gebruik maken van de regeling. "Het is belangrijk om te benadrukken dat het enkel op vrijwillige basis is, het personeel dat kan telewerken mag dus zelf kiezen of ze het doen of niet", klinkt het bij het kabinet-Hariche.

Als de werknemer in kwestie zes maanden anciënniteit heeft en een uurrooster heeft van minstens 30 uur per week, kan hij of zij voortaan één dag per week van thuis uit werken. Wie minder dan 30 uur per week presteert, mag twee dagen per maand telewerken.

Andere vereisten zijn een internetaansluiting thuis, die tot een hoogte van 20 euro per maand vergoed wordt door de Stad. Ook al de nodige ICT-apparatuur en ander werkmateriaal wordt door de werkgever voorzien en onderhouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?