Personeelsvertegenwoordigers Fnac kondigen acties aan na ontslagen

© Belga
04/09/2019

De personeelsvertegenwoordigers bij Fnac zijn dinsdagavond "teleurgesteld" over hun ontmoeting met de directie. Nieuwe algemene vergaderingen zullen georganiseerd worden en er zullen acties volgen, zeggen vakbondsmensen Laurent Gerriti Gerbi van de socialistische en Anne-Marie Dierckx van de christelijke bediendebond. In twee winkels, in Brussel en Wijnegem, werd maandag al actie gevoerd uit protest tegen de 26 ontslagen.

De directie van Fnac had eind februari tijdens een buitengewone ondernemingsraad de intentie aangekondigd om 57 van de 456 banen te schrappen in de elf winkels in België. Onderhandelingen met de vakbonden in het kader van de procedure-Renault sprongen echter af en de directie besliste om 26 werknemers te ontslaan.

"We hoopten de dialoog te hervatten en een geste van de directie te horen over werkgelegenheidsgarantie", aldus de vakbondsmensen. "We hebben een voorstel gekregen, maar geen zekerheid. Bovendien heeft de directie niet geantwoord op onze vragen over haar toekomstplannen. Het is heel vaag."

Onder die omstandigheden "kan de sociale vrede niet gegarandeerd worden", waarschuwen de vakbondslui dinsdagavond. Nieuwe algemene vergaderingen zullen georganiseerd worden, die snel moeten leiden tot een actieplan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Economie, fnac, herstructurering, protest, ontslagen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni