Protest bij personeel Fnac in City 2 na aankondiging ontslagen

© Belga
02/09/2019

Het personeel van de Fnac-winkel in het Brusselse winkelcentrum City 2 houdt maandagnamiddag een protestactie, na de aankondiging van 26 ontslagen bij Fnac in België. Dat meldt de socialistische bediendebond. In de Fnac-winkel in City 2 vallen zes ontslagen.

De directie van Fnac had eind februari tijdens een buitengewone ondernemingsraad de intentie aangekondigd om 57 van de 456 banen te schrappen in de elf winkels in België. Onderhandelingen met de vakbonden in het kader van de procedure-Renault sprongen echter af en de directie besliste om 26 werknemers te ontslaan. De ontslagen zijn op 21 augustus meegedeeld aan de personeelsvertegenwoordigers, preciseert de directie.

De betrokken werknemers hebben nu hun ontslagbrief ontvangen, hetgeen voor protest gezorgd heeft in de Fnac in het Brusselse winkelcentrum City 2, waar zes ontslagen vallen. Volgens de vakbond heeft een twintigtal werknemers beslist om het werk neer te leggen en zijn zij vervangen door kaderleden.

'Afrekening'

De andere winkels lijken niet getroffen te zijn door acties. In vijf van de elf winkels van Fnac in België vallen geen ontslagen."Het personeel is erg ontevreden over de keuze van de ontslagen en de geviseerde personen", zegt Laurent Gerriti Gerbi van de socialistische vakbond.

Zo zijn twee vakbondsafgevaardigden betrokken, wat gezien wordt als een "afrekening door de directie", aldus de vakbondsman. Dinsdag is een vergadering gepland tussen directie en vakbonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, fnac, ontslagen, socialistische vakbond, staking

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni