Prijs huurwoning stijgt niet langer: gemiddeld 700 euro

© PhotoNews
| Appartementsblokken in Brussel

De huurprijzen in het gewest stijgen niet langer. Huurders betalen maandelijks gemiddeld 700 euro voor een woning die steeds kleiner, maar comfortabeler wordt.

Dat blijkt uit de enquête 2017 van het Observatiecentrum van de Huurprijzen. De meeste huurwoningen zijn te vinden in de categorie 600 tot 700 euro, op de voet gevolgd door het segment 700-800 euro en de categorie 500-600 euro.

Eerder bleek uit de studie al dat de huurprijzen in volkse wijken wel stijgen.

De oppervlakte van de Brusselse huurwoningen kromp de voorbije jaren. Alleen al tussen 2016 en 2017 ging het zo van 76 vierkante meter naar 73.

Tegelijk verbeterde het comfort wel. Zo heeft 96 procent van de woningen centrale verwarming en/of een badkamer. Ook het aantal woningen met dubbele beglazing nam toe.

Vooral kleine tot zeer kleine woningen van slechte kwaliteit blijken verder overbewoond, vaak door huurders met een sociale uitkering die geen grotere woning kunnen betalen. Deze huurders hebben meer verhuisintenties dan alle huurders.

Meer dan 60 procent van de huurders kijkt ook ten slotte uit naar een eigen koopwoning in het gewest.

De hele enquête vind je hier.

Verdeling huurprijzen
Verdeling van de huurprijzen in 2017

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?