Restaurant of winkel openen? Test eerst een pop-upversie

Emilia De Feyter, Luana Difficile
© BRUZZ
03/10/2023

Ondernemers die zonder al te grote risico's een concept willen testen, zijn welkom bij hub.brussels. Het Brussels agentschap is er voor iedereen die zelfstandige wil worden. Zo is het mogelijk om een pop-upwinkel of -restaurant te openen.

In de pop-upstores van hub.brussels kunnen ondernemers voor een periode van drie of vier maanden hun concept 'testen'. L'Auberge Espagnole - zo heet het initiatief - is zodoende een 'reality check' voor een wie een handelszaak wil oprichten.

"Dit is wat ik nodig had om meer zelfvertrouwen te krijgen," zegt Abdoula Ibourk, zaakvoerder van een pop-upwinkel met babyspullen in Anderlecht, 'Babies Nests'. Naast de winkelervaring krijgen ondernemers ook op maat gemaakte begeleiding.

Voor horecaliefhebbers bestaat een gelijkaardige ervaring. Via pop-uprestaurant Kokotte kunnen ondernemers voor een gereduceerd tarief een keuken met restaurant huren. "Financieel was ik er nog niet klaar voor om een zaak op te starten," verklaart Frédérique Nissen van pop-uprestaurant 'Pompidop'. "Ik wilde bovendien eerst mijn concept testen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni