Silicon Valley van China opent antenne in Brussel

© Pascal Smet
| Staatssecretaris van Europese en Internationale Betrekkingen en Buitenlandse Handel Pascal Smet was de voorbije dagen op missie in China.

In december zal de Chinese techstad Shenzhen, zowat het Silicon Valley van China, een incubator openen in de Franklin Rooseveltlaan. De nabijheid van diverse universiteiten moet het makkelijker maken voor innovatieve start-ups om toegang te zoeken tot kennis en de Europese markt.

Dat schrijft de krant La Dernière Heure maandag.

De voorbije dagen vertoefde Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pascal Smet (one.brussels) in China op handelsmissie om er de banden met Chinese investeerders aan te halen. Peking en Brussel willen na 25 jaar economische samenwerking hun banden versterken.

Daarom opent Shenzhen, de Chinese technologiehoofdstad bij uitstek, een incubator op de Franklin Rooseveltlaan. Chinese investeerders en start-ups kunnen in dat Shenzhen Innovation House terecht om makkelijker hun weg te vinden naar de Europese markt. De proximiteit van de ULB en VUB moet voor kennisuitwisseling zorgen. De inhuldiging vindt plaats in december.

Pascal Smet tekende vorige week in Shenzhen onder meer present op de grootse technologiebeurs van China om er de deal te beklinken. Hub.brussels, het agentschap voor bedrijfsondersteuning, was er ook vertegenwoordigd om de Chinese markt te leren kennen en tegelijk Brussel te prijzen als toegangspoort tot de Europese markt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?