Stadskwekerij MicroFlavours verhuist naar kelders van Belvue

microflavours_belvue
De jonge ondernemers van MicroFlavours voor de deuren van hun nieuwe bedrijfsruimte: de kelders van brouwerij Belvue
De jonge ondernemers van MicroFlavours voor de deuren van hun nieuwe bedrijfsruimte: de kelders van brouwerij Belvue

Stadskwekerij MicroFlavours verhuist naar de kelders van de vroegere Belvue brouwerij. De jonge start-up viel eerder dit jaar nog in de prijzen als strafste nieuw studentenbedrijf.

Gerenommeerde horecazaken zoals Senzanome aan de Zavel, of het legendarische vijfsterrenhotel Metropole, maar ook de bedrijfskeuken van Belfius staan in de rij voor de verse, groene scheuten van Darius Vunckx en Tom Wilgos. De student-ondernemers ontgroeiden dan ook al snel hun garagebox in Sint-Agatha-Berchem, waar hun eerste koriander- en zonnebloemscheuten vorig jaar het licht zagen.

Sinds kort betrekt het jonge bedrijf de kelders onder het MIMA in de oude Belvue-brouwerij. Die ruimte ontdekte Vunckx naar eigen zeggen per toeval.

MicroFlavours
© BRUZZ
| Dario en Tom van de start-up MicroFlavours.

“Ik was op bezoek bij de moestuinen van atelier Groot Eiland, wanneer we achter de moestuinen plots op de deur van een lege kelder stootten”, vertelt de jonge ondernemer. “Daar stonden vroeger de vaten van brouwerij Belvue. We waren al een jaar op zoek naar een ruimte, maar steeds ontbrak er iets - de ruimte was vaak slechts tijdelijk beschikbaar, dan weer was de locatie niet geschikt voor leveringen, ... Het leek maar niet te lukken."

Kraakvers

Maar toen kwam de Molenbeekse kelder als een geschenk uit de hemel. "De kanaalzone is perfect voor ons bedrijf. En de kelder is ideaal - de temperatuur is er constant een aangename 14 graden, waardoor we geen frigo’s hoeven te installeren om onze groenten vers te houden.”

Na een contact met Molenbeeks schepen Jef Van Damme, was de nieuwe bedrijfsruimte voor MicroFlavours al snel in kannen en kruiken. “We hebben het laatste jaar hard gewerkt, en we zijn nog niet meteen toe aan winst”, geeft Vunckx toe. “Maar onze omzet is niet slecht. We zijn zelf producent én leverancier, dus de keten is kort, en alles is kraakvers en lokaal. En nu we in Molenbeek zitten, moeten we tenminste al niet meer de berg opfietsen”, besluit Vunckx lachend. Vanaf volgend jaar zal de kwekerij worden opengesteld voor het publiek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?