Start-up met vrouwelijke onderneemsters krijgt financiële steun

clemence_portraits_web_06.jpg
© CB
| De 29-jarige Clémence Braun heeft Hors-Norme een jaar geleden opgericht.
© CB
| De 29-jarige Clémence Braun heeft Hors-Norme een jaar geleden opgericht.

De Brusselse netwerkorganisatie Hors Norme is geselecteerd als één van de projecten die de FOD Financiën de komende jaren zal steunen. De organisatie brengt zo’n honderd Brusselse onderneemsters samen. Oprichtster Clémence Braun werkt ook aan een adviseursraad die onderneemsters zal ondersteunen bij het verkrijgen van financiering.

Minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) maakte vrijdag de winnende projecten bekend in het Egmontpaleis. De financiële steun kadert in een overheidsopdracht rond vrouwelijk ondernemerschap. Via die opdracht maken vier projecten aanspraak op financiële steun.

De Brusselse start-up Hors Norme werd als enige Brusselse project geselecteerd en kan rekenen op een eenmalige subsidie van 70.000 euro. Hors Norme brengt een netwerk van ongeveer honderd vrouwelijke onderneemsters samen. Via workshops, lezingen en door ervaringen uit te wisselen maakt het netwerk ondernemen gemakkelijker voor vrouwen.

Advies over financiering

"Vele leden komen regelmatig bij me langs om te vragen hoe ze toegang kunnen krijgen tot investeerders of strategische adviseurs,” zegt de 29-jarige Clémence Braun, die het netwerk heeft opgericht. Om die reden breidt ze het aanbod van Hors Norme uit met een adviesraad. De adviseurs zullen onderneemsters in de eerste maanden of jaren raad geven op vlak van financiering. De adviesraad zal ceo’s met een groot netwerk of mensen met een relevante positie binnen een financieringsinstelling bevatten.

Naast Hors Norme waren er nog drie laureaten die financiële steun krijgen. Het gaat om een nationaal project (Microstart), een Vlaams project (X² Xkwadraat BV), een Brussels project (Hors-Norme) en een Waals project (UCM).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?