Actiris verzorgt de begeleiding van werkzoekenden naar werk in Brussel.

Steeds meer Brusselse werkzoekenden geïnteresseerd in job in Québec

© Belga
28/11/2019

Van de Brusselse werkzoekenden die in het buitenland zouden willen werken, noemt 60% Quebec als bestemming, wat overeenkomt met 11.550 mensen. Het Brussels Gewest en Quebec hebben daarom een intentieverklaring getekend om samen te werken en zo Brusselse werkzoekenden te rekruteren door Quebecse werkgevers.

Actiris, de Brusselse dienst voor arbeidsbemiddeling, werkt al een aantal jaren samen met Quebec om de rekrutering van Brusselse werkzoekenden door Québecse ondernemingen te vergemakkelijken. Dankzij de intentieverklaring zal deze samenwerking intensiever worden teneinde steeds meer mogelijkheden te kunnen bieden aan de werkzoekenden die belangstelling hebben om in Quebec te gaan werken.

Sinds begin 2019 bedraagt de werkloosheid in Québec gemiddeld 5%. Het aantal jobs is gestegen met meer dan 70.000.

'Enige echte oplossing'

"Dankzij deze samenwerking kunnen we steeds meer oplossingen aan de werkzoekenden bieden. Dit is de enige echte oplossing waarnaar iedereen op zoek is en die het mogelijk maakt dat de werkloosheid duurzaam afgeremd wordt en toekomstperspectief aan de Brusselaars biedt", stelt Bernard Clerfayt, de Brusselse minister van Werk en Beroepsopleiding.

Door de intentieverklaring kan Actiris zijn partnernetwerk in Québec blijven ontwikkelen en steeds meer jobaanbiedingen verzamelen die overeenkomen met de profielen van de Brusselse werkzoekenden. "Québec is dé bestemming die het meest door de Brusselse werkzoekenden gevraagd wordt. We zijn dus opgetogen dat we deze samenwerking kunnen intensiveren", verklaart directeur-generaal van Actiris, Grégor Chapelle.

'Meteen aangeworven'

"Onlangs heeft een werkgever in Québec een beroep gedaan op Actiris International om verpleegkundigen te rekruteren. Op slechts vier dagen tijd zijn we erin geslaagd om een preselectie van kandidaten te organiseren. Zij werden meteen aangeworven, met langetermijncontracten in het vooruitzicht."

"Deze snelle manier van handelen toont de enorme belangstelling voor deze bestemming aan, maar ook onze capaciteit om efficiënt tegemoet te komen aan de verwachtingen van de werkgevers, ongeacht of ze zich hier of elders bevinden," aldus Chapelle.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Economie, Actiris, Québec

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni