Sint Guidokerk Anderlecht

| Sint-Guidokerk in Anderlecht.

Tekort van ruim 4,5 miljoen euro in begroting Anderlecht

JDK
© BRUZZ
25/02/2021

De huidige gezondheidscrisis laat ook zijn sporen na in de begroting van de Brusselse gemeenten. Voor het eerst in 15 jaar gaat die van Anderlecht zo diep in het rood: ruim 4,5 miljoen euro. Deze avond zal de gemeenteraad beslissen over de uiteindelijke begroting, maar de winst van afgelopen jaren zou het tekort van dit jaar alvast moeten dekken.

Het tekort is vooral te wijten aan minder inkomsten op de toeristische accommodaties en sportevenementen. Bovendien moesten er extra kosten gemaakt worden ter ondersteuning van het OCMW en de politiezone.

In totaal gaat de begrotingsstemming van donderdagavond over een bedrag van 290 miljoen euro. Buiten de standaard kostenverdeling gaat er een slordige 2,4 miljoen euro naar een groot netheidsplan dat eind 2020 werd aangekondigd. Naar aanleiding van de vele spanningen in verschillende Anderlechtse wijken werd ook 100.000 euro vrijgemaakt als extra steun voor het jeugdbeleid.

Daarnaast worden er ook nog andere initiatieven gefinancierd zoals het economisch herstelplan en maatregelen ter ondersteuning van commerciële activiteiten. Zo wordt er 75.000 euro vrijgemaakt om de winkeliers in de Wayezstraat te steunen tijdens de werkzaamheden aan de tramsporen.

Tot slot komen er ook extra investeringen voor de financiering van een sportzaal in Neerpede en renovaties van bijvoorbeeld de Sint-Guidokerk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni